5 kjente fjes med skjegg

Har du alltid ønsket deg et fremtredende skjegg, som står seg ut i mengden? Et skjegg som oser selvtillit, styrke og intelligens? Et skjegg som absolutt drar damene, eller andre menn for den sak skyld. Det er mange personligheter som alltid gjenkjennes på sitt flotte skjegg, både i historien og i underholdningsbransjen.

 1. Tormund Giantsbane/ Kristofer Hivju

Den norske skuespilleren har hatt enorm suksess med sin karakter i den populære tv-serien ”Game of Thrones”. Det fine med skjegget til Hivju er at det er svært og det er rødt. Til og med rødhårete kan få et skjegg som utsondrer maskulinitet og testosteron. Nå gjenstår det bare å se om han får sin Brienne.

 1. Mulla Krekar

For mange er mullaen en skummel fyr som har startet opp farlige terrorgrupper, men for andre er han en trivelig kar. Mulla Krekar har et bastant skjegg som oser av autoritet og makt. I islam er skjegg et tegn på respekt til Profeten og troen. Et flott velstent skjegg viser at man er en troende muslim.

 1. Vikingkongen Harald Hårfagre

Ja, tilbake til oss barske nordmenn. Harald Hårfagre var vår første samlende konge, og han var kjent for sitt røffe skjegg. Om det så akkurat slik ut som i den norske serien ”Vikingane” er usikkert, men at skjegget gav inntrykk av brutalitet og hensynsløshet, er nok ganske sikkert. Noen tror til og med han ble oppfostret av selveste Odin, den norrøne guden over alle guder.

 1. Abraham Lincoln

Presidenten fra 1800-tallet kunne like gjerne vært en prest. Hans skjegg er markant og velfrisert fra ørefestet og rundt haken. Avsluttet i et bukkeskjegg som viste at han var urokkelig og innflytelsesrik. Et slikt skjegg er vanlig i baptistmiljøet, men har ingen bestemt opprinnelse.

 1. George Clooney

Den amerikanske skuespilleren har i likhet med mange andre gjort suksess med sitt sølvgråe tredagersskjegg. Med sitt markante ansiktsuttrykk har han smeltet mange kvinnehjerter verden over. Det er din tur til å velge en stil som passer akkurat for deg.

Skrevet i skjeggfact


Skjegg for gentlemen

En gentleman vet hvordan han skal oppføre seg, kle seg og stelle seg. Det er det ingen tvil om. Ofte vil man kanskje forbinde en gentleman med en glattbarbert herre med flosshatt, men i dag kan saktens en gentleman ha skjegg også.

Men du kan ikke bare la skjegget vokse akkurat som julenissen, for da blir det både bustete og gjenstand for stikking og kløe. Et stikkete skjegg er ikke veldig romantisk. Derfor må du stelle skjegget akkurat som andre ting du verner om.

For en ekte nordmann er det ”Angry Norwegian” som gjelder. Skjeggoljen som er mest kjent her til lands, vekker ingen store overraskelser, men er deilig og diskret. Skjeggoljen fra Angry Norwegian bevarer huden frisk, mens skjegget beholder glansen og vil være mykere enn noen gang. For med Angry Norwegian slipper du å dufte som en wunderbaum, men heller som den mannen du er.

Det er på tide å vise damen hvilken ekte gentleman du er, ta henne med på en uforglemmelig aften, holde døren åpen for henne og spandere den beste gourmetmaten og de deiligste viner. For du er en mann som vet hva du vil og som viser det til hele verden.

Angry Norwegian er produktserien for deg som ikke vil ha noe fjas, men som vet hvordan sakene skal være.

Skrevet i skjeggfact, skjeggolje


En klassisk og sexy skjeggolje du ikke kan unnvære deg!

Skjeggolje er noe alle menn med skjegg trenger, enten det er for å forme det eller for å vedlikeholde det. For det er ingen tvil om at skjegget trenger pleie. Vask, trim, børstning og ikke minst behandling med skjeggolje, er det som gir skjegget de vitaminene og fete ekstraktene det trenger. Ikke for at det skal vokse ut av proporsjoner, men for at holdes rent og friskt.

En slik skjeggolje som man bare må ha, er Bayolea skjeggolje fra Gents. Dette er skjeggoljen som nesten har en magisk påvirkning på skjegget.  Og det er ikke mange dråpene som skal til før skjegget får den deilige konsistensen.

Denne skjeggoljen bygger på klassiske oppskrifter som er godt bevart fra hundrevis av år med utprøving av forskjellige aroma.

”Penhaligons Bayolea” skjeggolje i 100 ml flaske koster 579 kr, og de edle dråpene er verdt det. De er de friske aromaene fra sitrusfrukter som blander seg med lavendel og naturens egne bestanddeler, og nærmest overøser skjegget ditt med kjærlighet. Kombinasjonene gjør til at det nesten eksploderer i sanselige inntrykk.

Denne oljen er også perfekt for å forberede barbering, da den smører og åpner porene i huden. Den sies å være den ideelle oljen for den moderne mann. Du vil vel ikke unnvære en slik skjeggolje?

Skrevet i skjeggolje


Urban og rural skjeggolje

Det er ikke alltid man kan få i både pose og sekk, selv om man av og til skulle ønske det var mulig. Men man skal ikke se bort fra at Beardbrand har funnet en skjeggolje som både passer for den urbane Mannen og bondetampen. ”Urban Garden Beard Oil” er nemlig skjeggoljen som har det beste fra to verdener. Den oser av bark og ved, samtidig som den er kul og skarp i aromaen. Man kan kjenne en eim av lakris og agurk. Moderne dufter for en mann som har en fot i asfaltjungelen og en på åkeren.

Dette er en typisk skjeggolje som appellerer til den moderne mann. En som er aktiv, i det ene øyeblikket i et viktig møte, i det andre høyt oppe på en fjellvegg. En som aldri er i ro, men som har ideer og nettverk verden over. En mann som vet hva han vil her i livet. ”Urban Garden” gir mannen akkurat det han trenger for at skjegget alltid er velfrisert og mykt.

Så om man er en kar som bor midt i byen mellom høyhus og trange gater, da kan Urban Garden hjelpe deg å holde et rent og friskt skjegg. For i byen er det mye støv og skitt som trenger inn i skjegget og skader det. Men om man er mannen på bygda, gjør ikke det noe. Urban garden passer også for deg. For hvem vil vel ikke dufte som svart lakris selv når man hugger ved eller setter poteter.  Er man en moderne kar, vet du hva du skal velge neste gang.

Skrevet i skjegggaver, skjeggolje, skjeggpleie


Hvordan øke skjeggvekst?

Du har kanskje forsøkt i årevis på å få et tykt og massivt skjegg, men gang på gang må du innse at det bare blir noen fjoner av et usselt skjegg du får til. Dessverre finnes det ingen magisk trylleformel for å få det til, men man må faktisk innfinne seg med at det ikke vil vokse hår der det ikke er mulig for skjeggvekst.

Skuffet? Vel, hvis du klarer å komme over dette triste faktum, er det faktisk noen ting man kan gjøre aktivt for å få et tykkere skjegg. For om det ene faktum var vanskelig å svelge, så kan faktisk vitaminer hjelpe deg. Slik gjør du det:

 1. Begynn å ta tilskudd av diverse vitaminer

Å ta kosttilskudd daglig er en måte å få håret ditt til å vokse raskere, også i ansiktet. Det er faglig bevist at B- vitaminer styrker hårstrukturen, og gjør det tykkere. B-vitaminer finnes i tilskudd, men man kan også finne det i naturlige produkter som egg, lever og mange andre produkter.

 1. La skjegget vokse og vokse

Ikke bekymre deg for at skjegget er i et mellomstadium, men vær tålmodig og la skjegget vokse. La det vokse i minst en måned før du trimmer det. Fyll på med skjeggolje jevnlig, og se at vidunderet skjer litt om senn.

 1. Skjeggfarge kan hjelpe

Har du aldri tenkt tanken, så er faktisk farging en mulighet for at skjegget skal få mer fylde. Å farge skjegget er ikke flaut, så ikke vær redd for å innrømme det. Skjeggfarge finner du på nettsiden skjeggolje.

 1. Vær sunn

Det kan nok ikke sies for ofte, men det å leve et sunt liv er nok det aller viktigste hjelpemiddelet. Det er kanskje også derfor kvinner velger menn med et flott skjegg framfor en uten. Da gjelder det å holde seg i form med kondisjons –og styrketrening, variert kosthold, og ikke minst lite alkohol. Selv om det også er B-vitaminer i øl, bør forbruke være lavt.

Skrevet i skjeggfact, skjegggaver


“PIMP” skjegget

Endelig har du fått det skjegget du så lenge har spart til. Det er fyldig og fromt, og det viser mennesker rundt deg at du er en skikkelig kar som kan sakene sine. Du har vært frisk, og holdt deg i form. Ute i norsk natur og stadig i aktivitet, har gjort sitt til at også skjegget har trivdes. Det er det ikke vanskelig å se.

Men fortsatt er det noe som mangler. Du klarer ikke å sette ordet på det, men det er som at alle de andre har stelt skjegget sitt på en helt annen måte enn deg. Hva er de de andre gjør som ikke du har? Du har jo allerede vasket det med softener, behandlet det med trimmeren og massert inn oljen etter anbefalingene.

Men nå ser du det, det handler jo om skjeggpynt. Nå skal du besmykke skjegget ditt. Slik gjør du det.

Noen kaller det skjeggsmykker, og det er små blings og figurer som også du kan feste i skjegget ditt, for å gi det sin egen stil og uttrykk. Smykkene festes rundt om i skjegget med klips, slik at de skal henge godt fast.

Skjeggpynt har blitt en farsott både på sosiale media og i bybilde. Og mange ønsker skjeggpynt hjertelig velkommen. Også menn skal ha mulighet til å pynte seg. Men det blir ikke det samme å slenge noen matrester i skjegget, selv om man ikke alltid kan se forskjell. Derfor anbefales det å bruke noe med sterke farger og klare detaljer.

Skrevet i skjeggfact, skjeggpleie


Skal du og skjegget ut å reise?

Dersom man er en skjeggmann, og har utstyret i orden, er det en god del saker og ting man trenger å ha for å stelle med skjegget etter en treningsøkt eller en varm dusj. Alt i alt hoper det seg opp mange produkter i skapet, som oljer, voks, kammer, børster, barbermaskiner og trimmere, sakser også videre. Det er ikke like greit å få med seg alt dersom man skal ut på reise. Så her er et tips om hva som er greit å ta med seg:

Kam

Man trenger en skjeggkam uansett hvor kort man skal være borte. Man må ikke ta med seg den største kammen man har, men det kan være lurt å ha en kam som har flere funksjoner. En multifunksjons-kam kan du jo også gre håret med.

Skjeggolje

Skjeggolje er et produkt du må ha for hånd. Dråpene er viktig for å føle at skjegget sitter på plass og får den deilige duften. Man får skjeggolje i forskjellige størrelser, og er man litt lur, har man en egen flaske som er for reiser. Skjeggolje er noe man bare må ha med på reise. På reiser så kan ting bli borte, så det kan være greit å ha minst to sett med skjeggolje. Hvis du ikke har en “ekstra” flaske så kan du sjekke ut vår test her.

Trimmer, saks eller høvel

Avhengig av skjeggets størrelse, hvor lenge man skal være borte, og hvor fine selskaper man skal delta på, så er det viktig å ha muligheten til å trimme skjegget. En elektrisk trimmer er absolutt å anbefale, men er det høvelen man er vant med, så husk for all del den. Skum, balsam og mykner er også ting som ikke tar stor plass.

Skal du ut å reise, kan disse tingene være lurt å ha med seg i toalettmappen. Da slipper du uforutsette hendelser og kriser. Lykke til!

Skrevet i skjeggpleie


Gavesett til far eller bror

Julen nærmer seg og mange menn har kanskje gått gjennom en ”Movember”-måned hvor de har latt barter og skjegg vokst fritt. Til irritasjon for seg selv og sikkert mange andre, går han der rundt som en uteligger med helskjegget som begynner å ta over fokuset. Av og til skal du til å slå han i bakhodet med veska, da du tok feil av han og en skummel innbruddstyv. Nei, tiltak må gjøres og det litt fort.

Hva med et skikkelig skjeggsett fra Beardbrand?

Her får man en godterieske med det meste oppi. Designet og skapt med tanke på alle skjeggemenn der ute som virkelig trenger pleie og omsorg. For det er pleie skjegget trenger nå. Esken er håndlaget av den fineste tresort, og inni finner man:

 • Skjeggkam
 • Lommekam
 • Bartekam
 • Trimmer
 • Voks
 • Olje

Det er alt man trenger for å stelle skjegget slik at det ikke bare blir gjennomopplivet, men også slik at man blir en trendy, tøff kar som alle ser opp til. For det er nesten ingenting verre enn et skjegg som klør og buster til alle kanter. Men med settet fra Beardbrand, kan man puste lettet ut. Det er bare å vaske ansiktet, trimme skjegget, og gni det inn med de deiligste oljer. Kam skjegget deretter slik du vil ha det.

Beardbrand stiller med tre forskjellige kolleksjoner:

 • Gold Collection
 • Silver Collection
 • White Collection

Alt ettersom hva som passer for deg. Gullkolleksjonen er for den hardbarkede tøffingen som liker duften av vill natur, basert på jojoba, druestener og ricinusolje.

Sølvkolleksjonen er for den eksotiske som elsker duften av sitrus og urter av forskjellige orientalske slag. Den hvite kolleksjonen er for den urbane, kule fyren som alltid er på farta.

Sjekk ut Beardbrand selv på deres hjemmeside. Her finner du alt til han, eller mannen i ditt liv. Det kommer helt an på hvem du er, skjeggmann!

Skrevet i skjeggolje


Hvordan lage hjemmelaget skjeggolje?

Vi går mot juletider og trenden med å lage hjemmelagde julegaver er voksende. Det kanskje ikke mange vet, er at det går an å lage sin egen skjeggolje. Dette kan være en perfekt gave til alle menn i din familie og vennekrets. Det finnes veldig mange måter å lage en god duft på, men vi har funnet den metoden som vi mener er enklest.

Dette trenger du:

Det er noen ting du trenger for å kunne lage din egen skjeggolje:

 • Små flasker
 • Baseoljer
 • Eteriske oljer
 • Målebeger

I stor grad så handler det å lage skjeggoljer om å leke seg med duft og funksjon. Med det så mener vi at det handler om å finne den balansen som passer best din hud. Skjeggolje består av to typer olje, baseolje og eteriske oljer. Du lurer kanskje på hva disse er? Det skal vi forklare deg – sammen med litt av funksjonene.

Baseoljer 

En baseolje er den største delen av en skjeggolje. De bærer som regel kun en minimal duft og lukter ikke kjempe sterkt. De har også forskjellige funksjoner som vi har beskrevet nedenfor. De mest vanlige baseoljene i skjeggolje er jojoba, mandel olje og kokosnøtt olje.

Jojoba – Den mest naturlige baseoljen som er mest skånsom mot huden og tilfører den fuktighet.

Argan – Kan hjelpe mot rynker.

Mandel olje – Kan hjelpe mot betente hårsekker

Hemp olje

Kokosnøtt olje

Eteriske olje

Eteriske oljer er den oljen som har duften i seg. Dette er sterke oljer hvor man kun skal bruk små dråper. I større mengder så kan de gjøre skade på huden og må brukes med forsiktighet. Blir det for mye eterisk olje, så blir skjeggoljen for sterk og da er den i mot sin hensikt.

Det finnes veldig mange forskjellige eteriske oljer men her har du noen av de mest vanlige:

Eukalyptus

Appelsin

Rosmarin

Peppermynte

Lavender

Sitron

Hvordan lager du skjeggoljen?

 

Når man gir en gave til noen som de skal bruke så er det noen ting som kan være greit å vite om personen først. Har personen du ønsker å gi en gave til noen allergier eller noen andre tilstander som kan påvirke:

 • Ingredienser
 • Om skjeggolje er noe de kan bruke

Dersom du syntes at dette blir for mye styr så kan du se hvilke typer skjeggolje vi anbefaler her.

 

Skrevet i skjegggaver


Økologisk skjeggolje

Vi har nevnt det tidligere, men vi foretrekker å bruke naturlige ingredienser i våre skjegg. Vi ønsker de egentlig så naturlige som mulig, da er er økologisk å foretrekke. Heldigvis så finnes det et ganske stort utvalg av økologisk skjeggolje i dag.

Det at en skjeggolje er økologisk betyr ikke at skjeggoljen automatisk er god. Den må fortsatt føles god, ha god duft og være skånsom. I vår test av skjeggolje så har vi inkludert økologisk skjeggolje. Så derfor tenkte vi å komme med noen gode tips her.

1. Golden Beard Arctic 

Dette er faktisk en fantastisk skjeggolje som vi har brukt over tid. Skjeggoljen består av jojoba og peppermynte som både lukter og føles godt. Skjeggoljen blir produsert i Danmark og er håndlaget. Et fantastisk produkt som absolutt fortjener våres førsteplass.

Golden Beards har også en serie andre økologiske skjeggprodukter som absolutt er verdt å sjekke ut.

2. Graabein Skjeggolje 

Graabein er av E24.no kalt et “nytt oljeeventyr”. Vi har testet ut flere av produktene til Graabein og det er noen skikkelig gode produkter. De er gjennomtenkte og velduftende. Dessverre så nådde ikke disse opp i vår liste over beste skjeggolje. I en litt mer snever kategori som “økologisk skjeggolje” så når de høyt opp.

3. Barberians Cph skjeggolje 

Dette er en fantastisk skjeggolje for deg som ønsker å ha et vitalt skjegg. Her har du en skjeggolje som er laget av kun økologiske og naturlige ingredienser. I tillegg så har de tilsatt vitaminer i denne skjeggoljen. I tillegg så oppleves den som veldig mild og skånsom.

 

 

 

Skrevet i skjeggpleie


Siste kommentarer

  Når du skal bestille skjeggolje,skjeggkam, balsam så er Amazon billigst og har best utvalg. Les hvorfor her!Klikk her!