Inflasjon av ansiktshår kan gjøre deg mindre attraktiv

Vi har tidligere skrevet om jenter liker skjegg, det gjør de. En kyndig leser tok kontakt med oss og viste oss til en artikkel fra BBC. Den går dypt i historien til skjegg og knytter faktisk skjeggvekst til flere aspekter ved verden. Som f.eks at etter finanskrisen i 1920 så ble det populært med skjegg og en forsker mener at grunner til at skjegg er så populært, er nettopp fordi verden går igjennom tøffere tider.

I samme artikkel så kommer det frem at et panel med kvinner og menn fikk i oppgave å se hvilke skjegg de liker. Da viser det seg at jo mer «normalt» (mainstream) skjegget er, jo mindre blir skjegget likt. Dersom du derimot har en uvanlig bart eller skjeggvekst så er dette noe folk setter pris på. Så f.eks når veldig mange velger en helskjegg variant så er det faktisk inflasjon av denne typen skjegg. Det betyr at jo vanligere skjegg du har, jo mindre sjans har du på damene.

Dette er en god grunn til å faktisk legge sjelen sin i skjegget og finne en egen style som passer deg. Da kan det være greit å ha riktig utstyr som f.eks skjeggolje, skjeggtrimmer og skjeggbørste.

Skrevet i Uncategorized


Bor det dyr i skjegget?

Det finnes veldig mange myter om skjegg. En av mytene er at det kan bo dyr i skjegg, det høres jo ekkelt ut. Vi har gjort veldig grundig undersøkelser rundt dette og vi kan raskt konkludere det med at om du følger våre råd rundt skjeggpleie så bør det ikke være fysisk mulig å få dyr i skjegget.

Det er ikke vi som har gjort disse undersøkelsene men vi har «trålet» nettet på jakt etter svaret. Vi fant veldig lite om dyr (insekter) men vi fant noen veldig interessante fakta om bakterier. Det viser seg nemlig at skjegg faktisk produserer det som blir betegnet som en ninja bakterie. Denne ninja bakterien produserer et antibiotikum som faktisk drepte en e.coli bakterie (e.coli er skumle greier).

Dette høres jo veldig rart ut? 

Ja det gjør det, men huden er faktisk ditt største organ og huser faktisk over 1000 forskjellige bakterier. Skjegg gjør hverdagen litt mer vanskelig for disse bakteriene, de må faktisk krangle om ressursene seg i mellom. Det gjør at de begynner å produsere forskjellige stoffer som f.eks et antibiotikum.

Det har ikke blitt oppdaget et nytt antibiotikum på 30 år. Antibiotikaresistens er et reelt problem for oss og det er faktisk bare et spørsmål om tid før en ny epidemi bryter ut. Vi syntes det derfor var svært gledelig at kanskje skjegg kan hjelpe på utviklingen av et nytt legemiddel? Sjansene er små, men slike oppdagelser kan føre med seg veldig mye godt.

 

Skrevet i skjeggfact


Glitter + skjegg = sant! (glitter beards)

En ny trend har de siste månedene spredd seg på nett, menn som pynter skjegget sitt med glitter. Noen har dratt det ennå lenger og begynt å pynte skjegget med bær og blomster. Vi syntes kanskje blomster og bær er å dra det hele litt langt. Glitter skjegget kan kanskje være innafor, spesielt i høytider. Så hvordan får man til et skikkelig «glitter beard» og hva trenger man.

Slik pynter du skjegget ditt med glitter 

Vi kunne skrevet en skikkelig guide til deg, men vi er ærlige nok til at dette er utenfor vårt området. Så vi har derfor lagt ved en video av de som blir ansett som de som fant på de denne trenden.

 

Skrevet i skjeggfact


Hvordan få tykkere skjegg?

Skjegg er utrolig kult i alle forskjellige former, men et tykt og fyldig skjegg gir deg mange flere muligheter i forhold til styling. Mange skulle nok ønske at skjegget vokste seg stort og flott på veldig kort tid uten noe pleie, det gjør det dessverre ikke. Et spørsmål vi får ganske ofte er «Hvordan kan jeg få tykkere skjegg?». Dette er et ganske naturlig spørsmål da man på sider som Instagram og Pinterest ser noen helt fantastiske skjegg. Det ligger ganske mye jobb og tid bak disse skjeggene med noen unntak hvor noen virkelig har hatt genene på sin side. Vi har derfor laget en guide til deg som ønsker et tykkere, fyldigere og generelt sunnere skjegg.

Gi det tid

Det er noe som kalles for 4-ukers regelen. Det tar nemlig minimum 4 uker før skjegget ditt har grodd skikkelig og hårene faller sammen. I disse 4 ukene så anbefaler vi at du prøver å la skjegget få gro fritt helt til du ser at skjegget er blitt «fullkomment». Med det så mener vi at skjegget er dekkende og jevnt.

Under disse 4 ukene så anbefaler vi at du holder skjegget og huden i god form. Bruk gjerne en god skjeggolje fra start. I tillegg så bør du bruke en kam jevnlig for å fjerne løse hår og gi gjerne skjegget en god vask hver dag.

Grunnen til at du har havnet på denne siden er at du ønsker et tykkere skjegg. Da er sannsynligheten stor for at du allerede har gitt skjegget ditt nok tid, men ikke fått resultatene du ønsker. Nedenfor har du noen gode råd som kan gi skjegget ditt en skikkelig kickstart!  

Hvordan gro et skjegg raskere og tykkere

A. Kosthold 

Et balansert og riktig kosthold påvirker skjeggveksten din. Få i deg nok mineraler og vitaminer igjennom plantebasert kost. Om du er usikker på dietten din så kan du enkelt ringe din fastlege for å avtale en time for å sjekke dine nivåer av de forskjellige vitaminene og mineralene.

B. Testosteron 

Skjeggveksten din påvirkes av testosteron nivået i kroppen din. Nivået ditt av testosteron kan påvirkes i form av diett men trening er det mest effektive.

C. Stress 

Det er relativt kjent at stress påvirker helsen og ikke minst håret ditt. Dette gjelder skjegg inkludert. Prøv å la være å stress. Dette vil ikke bare hjelpe på skjegget men også på psyken din.

D. Mosjon/trening 

Forskning viser at trening og mosjon hjelper på å øke testosteron nivået i kroppen din. Dersom du trener så vil du øke sjansene din for en kraftigere og fyldigere skjeggvekst.

Dersom du har prøvd alt dette her og ingenting virker å fungere så kan det være en ide å ta en tur til en lege. Da kan du forklare problemstillingen med at du ikke er fornøyd med hårveksten og lurer på om det er noen åpenbare årsaker til dette. Det du skal vite er at det i mange tilfeller ikke er så mye du kan gjøre med mangel på skjegg, noe ligger også i genetikken. 

 

Skrevet i skjeggpleie


Liker damer skjegg?

Et spørsmål som vi er helt sikker på at ofte er på bordet i forskjellige lag. Liker damer skjegg? Det er jo egentlig et veldig subjektivt spørsmål, skulle man tro. Det er faktisk gjort en hel del forskning på nettopp skjegg og effekten på kvinner.

Det at noen forsker på dette kan nok virke helt vilt for mange, men skjegg har vært et viktig kulturelt symbol helt siden de første menneskene satte sine føtter på jorda. I alle kulturer har skjegg forskjellig betydning og symbolikk. Derfor er det faktisk gjort over et dusin studier på nettopp dette.

Når vi begynte å lese oss opp på disse studiene så kan vi ikke si annet enn at vi ble overrasket. Det er gjort flere uavhengige studier som alle bærer noen fellestrekk. Damer liker faktisk skjegg, men det ville vært feil av oss å stoppe der.

  1. De aller fleste damer liker menn med litt skjegg, typisk 2-3 dager uten barbering. Så er jo spørsmålet om man i det hele tatt kan kalle dette for skjegg.
  2. Menn med mye skjegg symboliserer trygghet og trofasthet. Har du mye skjegg så signaliserer det at du enten er i et langvarig forhold eller at det er du søker.
  3. Menn med mye skjegg er i mange kulturer et symbol på fertilitet. Undersøkelser viser også at menn med mye skjegg har i snitt flere barn enn menn uten skjegg eller ingen skjegg.
  4. Det finnes også kvinner som slettes ikke liker skjegg.

Ettersom vi er litt inhabile så velger vi å tro at flertallet av kvinner liker menn med skjegg. Om skjegget tiltrekker seg kvinner som er på jakt etter barn og trofasthet så ser vi på det som en sabla god bonus. Dersom du ikke er interessert i det, så bør du kanskje vurdere å klippe skjegget?

Skrevet i skjeggfact


Har du utslett/eksem i skjegget? Les her!

Enkelte opplever å få eksem eller et form for utslett under skjegget. Dette er svært irriterende og er du veldig plaget så bør du istedenfor å lese her, ringe din fastlege. Det er heldigvis relativt mye man kan gjøre for å lindre og ikke minst eliminere utslett i skjegget.

Før man oppsøker lege med mindre man har kraftige eksem så kan man prøve å gi skjegget og huden mer pleie. Med pleie så mener vi at man vasker skjegget, gir huden under skjegget fuktighet og sørger for å fjerne løse hår.

Dersom det ikke skulle gi resultater så kan det være at du bør ta en tur til legen. Det er nemlig vanskelig for en person som ikke har den medisinske kunnskapen å skille de forskjellige tilstandene fra hverandre.

De vanligste årsakene til irritert og kløende hud med skjegg er:

Follikulitt (betennelse i hårroten) 

En del opplever at det kommer gjentakende betennelse i hårene. Dette kan gi vonde og betente blemmer med puss i.

Pseudofollikulitt (inngrodde hårsekker)

Noen får inngrodde hår over større eller mindre deler av skjegget av som blir betente. Dette kan være svært vondt og til stor ulempe for den skjeggete mannen.

Eksem 

Det finnes i hodesak to forskjellige typer eksem med mange varianter. Det er seboreisk eksem og atopisk eksem. Huden blir da ofte veldig tørr og danner skjell.

Soppinfeksjon 

Soppinfeksjon kan vise seg som rød, kløende og skjellende hud.

Vårt råd:

Før du gir opp skjegget så bør du oppsøke en lege for å finne ut hva det er som plager deg. De aller fleste tilstander kan lindres og ikke minst holdes i sjakk ved enkel medisinering. Så klipp ikke skjegget – løs problemet.

 

 

Skrevet i skjeggpleie


Gave til mann med skjegg

Skal du kjøpe en julegave, bursdagsgave eller farsgave til en med skjegg? Dropp slipset, boka eller vinen. Kjøp en gave med mening som viser at du erkjenner det fantastiske skjegget. Det finnes mange hårete gaveideer som heller ikke koster skjorte. Noe av det fine med med skjeggete gaver er at de ikke er særlig kostbare. Man finner selvfølgelig de litt mer kostbare tingene om man ønsker. Vi har samlet noen gode ideer.

Skjeggkit 

Et skjeggkit kan være en kjempe fin gave. De kommer i forskjellige varianter som f.eks inneholder en skjeggkam og noen utvalgte skjeggoljer. Eller så kan man få større kit med omtrent alt man trenger til skjegget. Her er det egentlig opp til behov og budsjett. Det kan være greit å forhøre seg om hva slags skjeggoljer mannen bruker i dag (sjekk skapet på badet eller be fruen til den skjeggete mannen gjøre det).

En liten flaske skjeggolje 

Dette er den perfekte anledning til å bestemme lukten til en annen persons skjegg. Enten om det er kollega, kjæreste eller venn så kan dette være en gylden mulighet til å gjøre livet ditt litt bedre og samtidig vise en stor dose omtanke. Det finnes utrolig mange typer skjeggoljer, men husk å velg en olje av høy kvalitet og som gjerne er økologisk.

En lommekam 

Dette er en fin liten gave som de aller fleste setter pris. Det koster heller ikke mye, men er skikkelig kult og praktisk. De kommer i mange forskjellige materialer. Vår favoritt er en enkel kam laget av tre, men de kommer også i andre naturlige materialer som bein og horn.

Skjeggsmekke (Beard bib)

Dete er kanskje ikke noe de aller fleste har hørt om, men skjegghår i vasken er et internasjonalt problem. Dette rett og slett en smekke som man fester på speilet og rundt halsen. Skjegghårene vil deretter samle seg opp i smekken. Du kan lese vår test av Beard Bib her.

 

Skrevet i skjegggaver


Hvorfor klør skjegg?

Det er flere grunner til at skjegg klør. De vanligste årsakene til den intense og til tider irriterende kløen kan være tørr hud under skjegget eller at skjegghårene vokser slik at de irriterer huden.

Dette er heldigvis veldig enkelt å fikse. Man må faktisk pleie skjegget. Vi liker å sammenligne skjegget vårt med en plante, den trenger pleie. Siden det kan være flere grunner til at skjegget klør, så har vi laget en oppskrift som garanterer deg å bli kvitt kløen.

Slik du blir kvitt kløe i skjegget

  1. Du burde gi skjegget en mild vask hver dag. Bruk gjerne en egen skjeggshampo. Veldig mange tror at det skader skjegget å vaske det hver dag. Det er ikke sant, i løpet av en dag med mat og drikke så kan det virkelig sette seg i skjegget.
  2. Ta en skjeggkam etter vask med litt skjeggolje på. Les gjerne vår guide på hvordan du bruker skjeggolje her. Skjeggoljen vil inn under skjegget og tilføre fuktighet som hemmer irritasjon.
  3. Dersom du fortsatt er plaget med kløende skjegg så kan du til fordel bruke en skjeggkam flere ganger om dagen for å rette opp hår og fjerne løse hår. Du skal ikke bruke skjeggolje flere ganger om dagen, en skjeggolje av god kvalitet bør gi deg ønsket effekt ut dagen. Er du usikker på hvilken skjeggolje som er av god kvalitet, så kan du lese vår test av skjeggoljer her.
Skrevet i skjeggpleie