Flass i skjegget

Flass i hodebunnen er irriterende, men flass fra skjegget kan være ennå mer irriterende. Flass i skjegget kan oppstå av flere årsaker, det er viktig å finne ut hvilken årsak som gjør at ditt skjegg flasser. De fleste tilstander kan kureres, noen ganske enkelt og andre kan kreve noe medisinsk behandling.

1. Vasker du skjegget for ofte eller for sjeldent? 

Dersom du vasker skjegget for ofte så kan flass oppstå. Da tørker nemlig huden under skjegget ut og flass vil oppstå. Dersom du vasker skjegget sjeldent så kan bakterier og andre lumskheter irritere huden på en slik måte at flass kan oppstå. Vi anbefaler at du vasker skjegget ditt hver dag og bruker skjeggshampoo 1-3 ganger i uken.

2. Hvilke produkter bruker du i dag? 

Om du bruker en skjeggolje, shampoo eller annet produkt i skjegget i dag. Huden vår er merkelig og det kan derfor oppstå en allergisk reaksjon som gjør at huden klør og at du flasser. Hvis du er usikker på dette, så kan du kutte ut alle produkter i en periode for å se om det blir noe bedre. Vi anbefaler at bruker organiske og naturlige produkter i skjegget ditt. Du kan se vår test av skjeggolje her. 

3. Tørr hud

Dersom du tidligere ikke har brukt noen produkter i skjegget ditt så kan det være at huden din bare er tørr. Da kan det være lurt å kjøpe seg en skjeggolje som både fukter og gir god lukt. Det gir skjegget en liten «refresh» og føles veldig godt i tillegg.

4. Eksem 

Det er også en mulighet for at du har et eksem under skjegget. Hvis ingen av disse tingene hjelper så anbefaler vi at du tar kontakt med din fastlege for en liten konsultasjon. Dersom du har det så vil det påvirke hva som anbefales å bruke i skjegget av produkter og i noen tilfeller så kan det kreve medisiner.

Skrevet i skjeggpleie


Lukter skjegget ditt vondt?

Hvis skjegget ditt lukter vondt, da er det et tegn på at du gjør noe feil med vaskingen av ditt skjegg. Skjegg trenger akkurat som negler og hud, litt pleie. Dersom du har et problem med vond lukt fra skjegg så kan du løse dette ganske enkelt hvis du følger vår oppskrift:

1. Daglig vask av skjegg

Skjegget bør få seg en daglig vask. Da kan du gjerne bruke en skjeggshampoo, som er laget spesielt til skjegg. Du trenger ikke bruke shampoo hver dag men f.eks 2 ganger i uken eller ved behov. Det er viktig å huske på at huden under skjegget er svært sensitiv. Hvis huden begynner å flasse under skjegget så kan det være til stor sjenanse. Derfor anbefaler vi at du bruker et produkt som er spesielt laget til skjegg.

2. Bruk en skjeggolje eller en pomade 

Litt avhengig av lengden på skjegget ditt så kan en skjeggolje eller en skjeggpomade gjøre underverker. Den tilsetter duft og fukter huden under skjegget. Hvis du har langt skjegg så kan en skjeggpomade gjøre susen. Her er det viktig velge en skjeggolje som er skånsom for huden og som er laget av naturlige ingredienser. Vi har testet og anbefalt noen skjeggoljer her.

3. Skjeggvoks til styling 

Vi vet at mange kan være fristet til å bruke mye forskjellig til skjeggstyling men det beste for huden og skjegget er å bruke en skjeggvoks. Da kan du style skjegget akkurat slik du ønsker det. Det er riktignok veldig viktig at du da vasker skjegget jevnlig for at ikke det setter seg lukt eller bakterier i skjegget. Du finner mer informasjon om skjeggvoks her.

4. Kam og børst skjegget hver dag

For å få et skjegg som lukter godt og kjennes bra, så er det viktig at du bruker kam og børste. Da vil du fjerne døde hår og få ut rester av f.eks mat og drikke.

 

Skrevet i skjeggpleie


Hvordan bli kvitt grå hår i skjegget?

Noen syntes at grå hår er fint og faktisk et tegn på at man er blitt gammel og vis. Selv så venter jeg veldig på at mine hår skal bli grå. Jeg har likevel stor forståelse for at dette kan endre seg når man blir eldre. Det finnes heldigvis mange gode løsninger når små hår blir grå.

Den beste løsningen er å farge skjegget eller farge hårene lokalt. Det finnes flere produkter som kan hjelpe deg med nettopp dette. Selv om de gråe hårene ikke har kommet hit ennå så har vi laget en liste over måter og produkter du kan bruke for.å bli kvitt grå hår.

 1. Børste med farge

Denne minner litt om en maskara som du kanskje kjenner litt til. Den er veldig enkel å påføre, men man må som regel bruke litt nøyaktighet. I tillegg så går den veldig fort bort, så du må gjøre en hel del vedlikehold. Dette kan dog være et veldig fint produkt å ha i bakhånd dersom du er bekymra for de grå hårene. Du finner disse billig på Amazon for ca 60,- korner inkludert frakt. Trykk på lenken nedenfor for å bestille deg en liten «forsikring» mot grå hår. Det er viktig at du velger en farge som matcher med skjegget ditt i dag.

 

2. Farge hele skjegget 

Dette er en litt mer permanent løsning enn den ovenfor. Det er nemlig mulig å farge hele skjegget, da får du en jevn og fin farge i hele skjegget. Helt fri for gråe hår. Vi har tidligere skrevet om hvordan du farger skjegget  og laget en liste over skjeggfarger vi anbefaler.

3. Fjerne gråe hår med pinsett 

Dette er en ganske kortsiktig løsning men om du ikke ønsker å styre på med farger så er dette et temmelig godt alternativ. Alt du trenger å gjøre er å ta en pinsett å nappe ut de grå hårene. De vil komme tilbake og noen ganger så vil de skjegghårene som blir nappet, komme tilbake mye større og kraftigere. Så det er ikke en langsiktig løsning.

4. Oppsøk en profesjonell 

Hvis du er usikker på om du kommer til å klare å farge skjegget uten å kløne det til for mye. Da kan en løsning være å dra til en frisør eller til en barbershop som kan hjelpe deg med dette. Dette koster litt mer, men da vil du i de aller fleste tilfeller få førsteklasses hjelp.

Skrevet i skjeggpleie


Hvordan farge skjegget?

Jeg syntes som regel at skjegget er finest med sine naturlige farger og skrammer. Som med alt annet i livet, så skader det ikke å «spice» ting opp en gang i blant. Da kan det å prøve ut en ny farge i skjegget være fint .

Veldig mange forbinder farging av hår eller skjegg som noe farlig, men det er faktisk ikke slik lenger. Det er dog viktig å velge gode produkter og sørge for at man ikke er allergisk mot disse. En allergisk reaksjon i ansiktet, er alt annet enn hyggelig. Du kan sjekke ut hvilke skjeggfarger og produsenter jeg anbefaler her.

Omtrent alle skjeggfarger er semi-permanente. Det betyr at fargene vil ikke gro ut men vaskes ut over tid (hvis du vasket skjegget). Dette er mye bedre enn f.eks fargen som fruen din bruker i håret som ofte er slik at fargen vokser ut. Dersom du ønsker å bevare fargen lengst mulig så kan det lønne seg å vaske skjegget forsiktig med lunkent vann. Da vil fargen vare lenger.

Så hvordan farger du skjegget:

 1. Lengde på skjegget

Du må ha litt lengde på skjegget før det gir mening å farge det. Det kan derfor være lurt å spare i 3-4 uker før du begynner å farge skjegget.

 1. Velg en farge

Vi anbefaler at du velger en farge som «matcher» hårfargen din. Dersom man ønsker å være litt «wild» så kan man jo gå for en crazy farge, dette er jo helt opp til deg. Vi har en oversikt over produkter vi anbefaler her.

 1. Allergi

Vi nevnte det innledningsvis, men det å få en allergisk reaksjon i ansiktet er svært uheldig. Du kan enkelt teste om du reagerer på fargen. Bruk en veldig lite dose på overarmen. Hvis den irriterer huden, så bør du ikke bruke denne fargen.

 1. Vask skjegget

Før du begynner med fargen så bør skjegget ditt få seg en skikkelig vask. Dette for å rense ut rester av såpe og balsam som kan påvirke din farge.

 1. Påfør fargen

De aller fleste skjeggfarger kommer med en kam/børste som du kan bruke for å farge skjegget. Det er viktig å få fargen så dypt ned i skjegget, prøv å unngå at fargen kommer i kontakt med huden under skjegget. Vi anbefaler også at du bruker et par engangshansker når du gjør dette for å unngå irritert hud og skader.

 1. Overvåk

Du skal alltid følge bruksanvisningen som følger med fargen, i forhold til hvor lenge fargen skal være i skjegget. Det kan være lurt å følge med på fargen, hvis du ser at fargen begynner å bli den du ønsker så kan du vaske ut fargen, men igjen følg alltid bruksanvisningen.

 1. Vask ut fargen

Når du skal vaske ut fargen så anbefaler vi å slå på vasken og bruke kaldt vann. Du vil merke når skegget er ferdig vasket, vask til vannet er klart. Det kan være spesielle forhold i forhold til hvilken farge du bruker i skjegget.

 1. Ikke fornøyd med fargen?

Da kan du bruke litt skjeggshampoo for å gjøre fargen lysere. Vi anbefaler også at du bruker litt kald luft i hårføneren for å tørke skjegget.

Skrevet i skjeggpleie


Hvordan få et ekte julenisseskjegg?

Julen nærmer seg og dersom du ønsker å sikre deg mot den klassiske testen som veldig mange barn benytter seg av i juletider: «dra i skjegget». Det finnes bare en måte å sikre seg mot dette – det er å bruke sitt eget skjegg.

Det er ennå litt tid igjen før 24.12 så du kan fortsatt gro skjegget, men er du på 3 dagers «skjegg» så skal det nok mye til for å kunne gro skjegget til nissestørrelse. Husk, det er bedre med litt ekte nisseskjegg enn at ungen dra av deg skjegget på julaften.

En ting er.å anskaffe skjegget, en annen ting er få det nissete. Ettersom du aktivt søkte etter «Hvordan få et ekte nisseskjegg» så antar jeg at du allerede ikke har det.

Her har du min oppskrift på nisseskjegg:

 • Gro skjegget langt
 • Style skjegget etter hvilken nisse-look du er ute etter
 • Kjøp en flaske hvit hårspray

 

Om du ønsker å få et litt mer permanent nisseskjegg så kan du farge skjegget. Dette er en litt mer kompleks jobb, som du kan lese mer om her.

Skrevet i skjeggpleie


Inflasjon av ansiktshår kan gjøre deg mindre attraktiv

Vi har tidligere skrevet om jenter liker skjegg, det gjør de. En kyndig leser tok kontakt med oss og viste oss til en artikkel fra BBC. Den går dypt i historien til skjegg og knytter faktisk skjeggvekst til flere aspekter ved verden. Som f.eks at etter finanskrisen i 1920 så ble det populært med skjegg og en forsker mener at grunner til at skjegg er så populært, er nettopp fordi verden går igjennom tøffere tider.

I samme artikkel så kommer det frem at et panel med kvinner og menn fikk i oppgave å se hvilke skjegg de liker. Da viser det seg at jo mer «normalt» (mainstream) skjegget er, jo mindre blir skjegget likt. Dersom du derimot har en uvanlig bart eller skjeggvekst så er dette noe folk setter pris på. Så f.eks når veldig mange velger en helskjegg variant så er det faktisk inflasjon av denne typen skjegg. Det betyr at jo vanligere skjegg du har, jo mindre sjans har du på damene.

Dette er en god grunn til å faktisk legge sjelen sin i skjegget og finne en egen style som passer deg. Da kan det være greit å ha riktig utstyr som f.eks skjeggolje, skjeggtrimmer og skjeggbørste.

Skrevet i Uncategorized


Bor det dyr i skjegget?

Det finnes veldig mange myter om skjegg. En av mytene er at det kan bo dyr i skjegg, det høres jo ekkelt ut. Vi har gjort veldig grundig undersøkelser rundt dette og vi kan raskt konkludere det med at om du følger våre råd rundt skjeggpleie så bør det ikke være fysisk mulig å få dyr i skjegget.

Det er ikke vi som har gjort disse undersøkelsene men vi har «trålet» nettet på jakt etter svaret. Vi fant veldig lite om dyr (insekter) men vi fant noen veldig interessante fakta om bakterier. Det viser seg nemlig at skjegg faktisk produserer det som blir betegnet som en ninja bakterie. Denne ninja bakterien produserer et antibiotikum som faktisk drepte en e.coli bakterie (e.coli er skumle greier).

Dette høres jo veldig rart ut? 

Ja det gjør det, men huden er faktisk ditt største organ og huser faktisk over 1000 forskjellige bakterier. Skjegg gjør hverdagen litt mer vanskelig for disse bakteriene, de må faktisk krangle om ressursene seg i mellom. Det gjør at de begynner å produsere forskjellige stoffer som f.eks et antibiotikum.

Det har ikke blitt oppdaget et nytt antibiotikum på 30 år. Antibiotikaresistens er et reelt problem for oss og det er faktisk bare et spørsmål om tid før en ny epidemi bryter ut. Vi syntes det derfor var svært gledelig at kanskje skjegg kan hjelpe på utviklingen av et nytt legemiddel? Sjansene er små, men slike oppdagelser kan føre med seg veldig mye godt.

 

Skrevet i skjeggfact


Glitter + skjegg = sant! (glitter beards)

En ny trend har de siste månedene spredd seg på nett, menn som pynter skjegget sitt med glitter. Noen har dratt det ennå lenger og begynt å pynte skjegget med bær og blomster. Vi syntes kanskje blomster og bær er å dra det hele litt langt. Glitter skjegget kan kanskje være innafor, spesielt i høytider. Så hvordan får man til et skikkelig «glitter beard» og hva trenger man.

Slik pynter du skjegget ditt med glitter 

Vi kunne skrevet en skikkelig guide til deg, men vi er ærlige nok til at dette er utenfor vårt området. Så vi har derfor lagt ved en video av de som blir ansett som de som fant på de denne trenden.

 

Skrevet i skjeggfact


Hvordan få tykkere skjegg?

Skjegg er utrolig kult i alle forskjellige former, men et tykt og fyldig skjegg gir deg mange flere muligheter i forhold til styling. Mange skulle nok ønske at skjegget vokste seg stort og flott på veldig kort tid uten noe pleie, det gjør det dessverre ikke. Et spørsmål vi får ganske ofte er «Hvordan kan jeg få tykkere skjegg?». Dette er et ganske naturlig spørsmål da man på sider som Instagram og Pinterest ser noen helt fantastiske skjegg. Det ligger ganske mye jobb og tid bak disse skjeggene med noen unntak hvor noen virkelig har hatt genene på sin side. Vi har derfor laget en guide til deg som ønsker et tykkere, fyldigere og generelt sunnere skjegg.

Gi det tid

Det er noe som kalles for 4-ukers regelen. Det tar nemlig minimum 4 uker før skjegget ditt har grodd skikkelig og hårene faller sammen. I disse 4 ukene så anbefaler vi at du prøver å la skjegget få gro fritt helt til du ser at skjegget er blitt «fullkomment». Med det så mener vi at skjegget er dekkende og jevnt.

Under disse 4 ukene så anbefaler vi at du holder skjegget og huden i god form. Bruk gjerne en god skjeggolje fra start. I tillegg så bør du bruke en kam jevnlig for å fjerne løse hår og gi gjerne skjegget en god vask hver dag.

Grunnen til at du har havnet på denne siden er at du ønsker et tykkere skjegg. Da er sannsynligheten stor for at du allerede har gitt skjegget ditt nok tid, men ikke fått resultatene du ønsker. Nedenfor har du noen gode råd som kan gi skjegget ditt en skikkelig kickstart!  

Hvordan gro et skjegg raskere og tykkere

A. Kosthold 

Et balansert og riktig kosthold påvirker skjeggveksten din. Få i deg nok mineraler og vitaminer igjennom plantebasert kost. Om du er usikker på dietten din så kan du enkelt ringe din fastlege for å avtale en time for å sjekke dine nivåer av de forskjellige vitaminene og mineralene.

B. Testosteron 

Skjeggveksten din påvirkes av testosteron nivået i kroppen din. Nivået ditt av testosteron kan påvirkes i form av diett men trening er det mest effektive.

C. Stress 

Det er relativt kjent at stress påvirker helsen og ikke minst håret ditt. Dette gjelder skjegg inkludert. Prøv å la være å stress. Dette vil ikke bare hjelpe på skjegget men også på psyken din.

D. Mosjon/trening 

Forskning viser at trening og mosjon hjelper på å øke testosteron nivået i kroppen din. Dersom du trener så vil du øke sjansene din for en kraftigere og fyldigere skjeggvekst.

Dersom du har prøvd alt dette her og ingenting virker å fungere så kan det være en ide å ta en tur til en lege. Da kan du forklare problemstillingen med at du ikke er fornøyd med hårveksten og lurer på om det er noen åpenbare årsaker til dette. Det du skal vite er at det i mange tilfeller ikke er så mye du kan gjøre med mangel på skjegg, noe ligger også i genetikken. 

 

Skrevet i skjeggpleie


Liker damer skjegg?

Et spørsmål som vi er helt sikker på at ofte er på bordet i forskjellige lag. Liker damer skjegg? Det er jo egentlig et veldig subjektivt spørsmål, skulle man tro. Det er faktisk gjort en hel del forskning på nettopp skjegg og effekten på kvinner.

Det at noen forsker på dette kan nok virke helt vilt for mange, men skjegg har vært et viktig kulturelt symbol helt siden de første menneskene satte sine føtter på jorda. I alle kulturer har skjegg forskjellig betydning og symbolikk. Derfor er det faktisk gjort over et dusin studier på nettopp dette.

Når vi begynte å lese oss opp på disse studiene så kan vi ikke si annet enn at vi ble overrasket. Det er gjort flere uavhengige studier som alle bærer noen fellestrekk. Damer liker faktisk skjegg, men det ville vært feil av oss å stoppe der.

 1. De aller fleste damer liker menn med litt skjegg, typisk 2-3 dager uten barbering. Så er jo spørsmålet om man i det hele tatt kan kalle dette for skjegg.
 2. Menn med mye skjegg symboliserer trygghet og trofasthet. Har du mye skjegg så signaliserer det at du enten er i et langvarig forhold eller at det er du søker.
 3. Menn med mye skjegg er i mange kulturer et symbol på fertilitet. Undersøkelser viser også at menn med mye skjegg har i snitt flere barn enn menn uten skjegg eller ingen skjegg.
 4. Det finnes også kvinner som slettes ikke liker skjegg.

Ettersom vi er litt inhabile så velger vi å tro at flertallet av kvinner liker menn med skjegg. Om skjegget tiltrekker seg kvinner som er på jakt etter barn og trofasthet så ser vi på det som en sabla god bonus. Dersom du ikke er interessert i det, så bør du kanskje vurdere å klippe skjegget?

Skrevet i skjeggfact


Siste kommentarer

  Når du skal bestille skjeggolje,skjeggkam, balsam så er Amazon billigst og har best utvalg. Les hvorfor her!Klikk her!