Bor det dyr i skjegget?

Det finnes veldig mange myter om skjegg. En av mytene er at det kan bo dyr i skjegg, det høres jo ekkelt ut. Vi har gjort veldig grundig undersøkelser rundt dette og vi kan raskt konkludere det med at om du følger våre råd rundt skjeggpleie så bør det ikke være fysisk mulig å få dyr i skjegget.

Det er ikke vi som har gjort disse undersøkelsene men vi har «trålet» nettet på jakt etter svaret. Vi fant veldig lite om dyr (insekter) men vi fant noen veldig interessante fakta om bakterier. Det viser seg nemlig at skjegg faktisk produserer det som blir betegnet som en ninja bakterie. Denne ninja bakterien produserer et antibiotikum som faktisk drepte en e.coli bakterie (e.coli er skumle greier).

Dette høres jo veldig rart ut? 

Ja det gjør det, men huden er faktisk ditt største organ og huser faktisk over 1000 forskjellige bakterier. Skjegg gjør hverdagen litt mer vanskelig for disse bakteriene, de må faktisk krangle om ressursene seg i mellom. Det gjør at de begynner å produsere forskjellige stoffer som f.eks et antibiotikum.

Det har ikke blitt oppdaget et nytt antibiotikum på 30 år. Antibiotikaresistens er et reelt problem for oss og det er faktisk bare et spørsmål om tid før en ny epidemi bryter ut. Vi syntes det derfor var svært gledelig at kanskje skjegg kan hjelpe på utviklingen av et nytt legemiddel? Sjansene er små, men slike oppdagelser kan føre med seg veldig mye godt.

 

Skrevet i skjeggfact

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Siste kommentarer

    Når du skal bestille skjeggolje,skjeggkam, balsam så er Amazon billigst og har best utvalg. Les hvorfor her!Klikk her!