Har du utslett/eksem i skjegget? Les her!

Enkelte opplever å få eksem eller et form for utslett under skjegget. Dette er svært irriterende og er du veldig plaget så bør du istedenfor å lese her, ringe din fastlege. Det er heldigvis relativt mye man kan gjøre for å lindre og ikke minst eliminere utslett i skjegget.

Før man oppsøker lege med mindre man har kraftige eksem så kan man prøve å gi skjegget og huden mer pleie. Med pleie så mener vi at man vasker skjegget, gir huden under skjegget fuktighet og sørger for å fjerne løse hår.

Dersom det ikke skulle gi resultater så kan det være at du bør ta en tur til legen. Det er nemlig vanskelig for en person som ikke har den medisinske kunnskapen å skille de forskjellige tilstandene fra hverandre.

De vanligste årsakene til irritert og kløende hud med skjegg er:

Follikulitt (betennelse i hårroten) 

En del opplever at det kommer gjentakende betennelse i hårene. Dette kan gi vonde og betente blemmer med puss i.

Pseudofollikulitt (inngrodde hårsekker)

Noen får inngrodde hår over større eller mindre deler av skjegget av som blir betente. Dette kan være svært vondt og til stor ulempe for den skjeggete mannen.

Eksem 

Det finnes i hodesak to forskjellige typer eksem med mange varianter. Det er seboreisk eksem og atopisk eksem. Huden blir da ofte veldig tørr og danner skjell.

Soppinfeksjon 

Soppinfeksjon kan vise seg som rød, kløende og skjellende hud.

Vårt råd:

Før du gir opp skjegget så bør du oppsøke en lege for å finne ut hva det er som plager deg. De aller fleste tilstander kan lindres og ikke minst holdes i sjakk ved enkel medisinering. Så klipp ikke skjegget – løs problemet.

 

 

Skrevet i skjeggpleie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Siste kommentarer

    Når du skal bestille skjeggolje,skjeggkam, balsam så er Amazon billigst og har best utvalg. Les hvorfor her!Klikk her!