Hvordan få tykkere skjegg?

Skjegg er utrolig kult i alle forskjellige former, men et tykt og fyldig skjegg gir deg mange flere muligheter i forhold til styling. Mange skulle nok ønske at skjegget vokste seg stort og flott på veldig kort tid uten noe pleie, det gjør det dessverre ikke. Et spørsmål vi får ganske ofte er «Hvordan kan jeg få tykkere skjegg?». Dette er et ganske naturlig spørsmål da man på sider som Instagram og Pinterest ser noen helt fantastiske skjegg. Det ligger ganske mye jobb og tid bak disse skjeggene med noen unntak hvor noen virkelig har hatt genene på sin side. Vi har derfor laget en guide til deg som ønsker et tykkere, fyldigere og generelt sunnere skjegg.

Gi det tid

Det er noe som kalles for 4-ukers regelen. Det tar nemlig minimum 4 uker før skjegget ditt har grodd skikkelig og hårene faller sammen. I disse 4 ukene så anbefaler vi at du prøver å la skjegget få gro fritt helt til du ser at skjegget er blitt «fullkomment». Med det så mener vi at skjegget er dekkende og jevnt.

Under disse 4 ukene så anbefaler vi at du holder skjegget og huden i god form. Bruk gjerne en god skjeggolje fra start. I tillegg så bør du bruke en kam jevnlig for å fjerne løse hår og gi gjerne skjegget en god vask hver dag.

Grunnen til at du har havnet på denne siden er at du ønsker et tykkere skjegg. Da er sannsynligheten stor for at du allerede har gitt skjegget ditt nok tid, men ikke fått resultatene du ønsker. Nedenfor har du noen gode råd som kan gi skjegget ditt en skikkelig kickstart!  

Hvordan gro et skjegg raskere og tykkere

A. Kosthold 

Et balansert og riktig kosthold påvirker skjeggveksten din. Få i deg nok mineraler og vitaminer igjennom plantebasert kost. Om du er usikker på dietten din så kan du enkelt ringe din fastlege for å avtale en time for å sjekke dine nivåer av de forskjellige vitaminene og mineralene.

B. Testosteron 

Skjeggveksten din påvirkes av testosteron nivået i kroppen din. Nivået ditt av testosteron kan påvirkes i form av diett men trening er det mest effektive.

C. Stress 

Det er relativt kjent at stress påvirker helsen og ikke minst håret ditt. Dette gjelder skjegg inkludert. Prøv å la være å stress. Dette vil ikke bare hjelpe på skjegget men også på psyken din.

D. Mosjon/trening 

Forskning viser at trening og mosjon hjelper på å øke testosteron nivået i kroppen din. Dersom du trener så vil du øke sjansene din for en kraftigere og fyldigere skjeggvekst.

Dersom du har prøvd alt dette her og ingenting virker å fungere så kan det være en ide å ta en tur til en lege. Da kan du forklare problemstillingen med at du ikke er fornøyd med hårveksten og lurer på om det er noen åpenbare årsaker til dette. Det du skal vite er at det i mange tilfeller ikke er så mye du kan gjøre med mangel på skjegg, noe ligger også i genetikken. 

 

Skrevet i skjeggpleie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Siste kommentarer

    Når du skal bestille skjeggolje,skjeggkam, balsam så er Amazon billigst og har best utvalg. Les hvorfor her!Klikk her!