Skjeggvoks

Veldig mange tror at skjeggolje og skjeggvoks er det samme, men det er ikke sant. En skikkelig olje vil gi fuktighet til huden, hårene, redusere kløe og sørge for at skjegget har en sund vekst. Skjeggvoks har også en positiv effekt på skjegget med fuktighet, men det beste med skjeggvoks er at man kan style skjegget. Skjeggvoks kan egentlig sammenlignes med hårspray, man bruker det til å gjøre skjegget kulere enn det egentlig er. Vi anbefaler egentlig at alle som er seriøse ang sine skjegg har både skjeggolje og skjeggvoks.

Hva er skjeggvoks laget av?

Det er noe varierende hva skjeggvoks er laget av men de finnes i flere forskjellige former. Noen er basert på kokosolje, sheaolje eller bievoks. Det er også noen varianter som er mer kunstig sammensatt med blant annet vaselin. Akkurat som skjeggolje så anbefaler vi at du bruker rene produkter som er laget av naturlige ingredienser.

Kommer skjeggvoks med lukt?

Akkurat som med skjeggolje så kommer skjeggvoks både med og uten lukt. Her står du i stor grad helt fritt for å finne ut hva som passer deg og ditt skjegg. Skjeggvoks har ikke like sterk lukt som en skjeggolje

Hvordan bruke skjeggvoks?

På engelsk så kaller man dette «manscaping» (fra ordet «landscaping»). For å få 100 % av din skjeggvoks så trenger du litt forskjellig utstyr:

  • Skjeggbørste
  • Skjeggkam
  • Skjeggvoks
  • En klut og et håndkle
  • Såpe eller shampoo
  • Et speil

Skjegget må vaskes

For å få best mulig effekt av en skjeggvoks så må du vaske skjegget før du påfører skjeggvoksen. Dette er viktig for hygiene og ikke minst for å hindre vond lukt fra skjegget. Skjegget skal se bra ut, lukte godt og være komfortabelt.

1 La skjegget tørke

Skjegget bør være ordentlig tørt. Tilsetter man skjeggvoks i et fuktig skjegg så blir ikke resultatet 100

2. Børst skjegget    

Når skjegget er tørt så bør man børste det for å fjerne løse hår og flass. I tillegg så vil en god børste kunne gi deg fin form i skjegget.

3. Finn frem skjeggvoksen 

Ta litt skjeggvoks i håndflaten din. Nøkkelen til å style skjegget riktig er å finne ut hvor mye voks ditt skjegg trenger og ikke bruke for mye skjeggvoks.

4.  Begynn med høyre side av skjegget (eller venstre) 

Smør forsiktig ut litt skjeggvoks jevnt og godt. Husk at jo mindre voks, jo bedre. Her handler det om å finne den perfekte balansen.

5. Så ta venstre side av skjegget (eller høyre)

Bruk omtrent samme mengde som du brukte på den andre siden, smør forsiktig ut så det blir jevnt og godt.

6. Bruk kammen på sidene

Nå som sidene på skjegget har fått skjeggvoks påført så må du bruke skjeggkammen. Her er må man egentlig bare prøve seg litt frem for å finne ut hvordan «look» man selv ønsker å ha.

7. Fronten på skjegget

Dette er det mest kritiske i hele «manscapingen». Det enkleste er å ta bitte litt skjeggvoks i håndflaten og forsiktig gni det inn i fronten på skjegget. Her gjelder det samme prinsippet som på sidene, ikke ta for mye voks. Få fronten til å «samspille» med sidene.

8. Siste finish

Vi anbefaler at man tar en siste finish på skjegget før man sier seg ferdig. Se seg i selv i speilet, se om det er for mye voks i skjegget. Dersom man syntes det er litt for mye voks i skjegget så kan bruke et tørt håndkle som man forsiktig bruker for å ta det bort. Husk også at dette er en øvelse som man blir bedre på, det kan ta en del forsøk før man får det til skikkelig. Dersom du ikke skulle få det til, så kan det være mulig at du bør prøve en annen type skjeggvoks.

 

 

 

 

 


Siste kommentarer

    Når du skal bestille skjeggolje,skjeggkam, balsam så er Amazon billigst og har best utvalg. Les hvorfor her!Klikk her!